sua-explozie-in-centrul-orasului-nashville-(tennessee)-update:-politia-transmite-ca-“aparent,-explozia-a-fost-provocata-cu-intentie”-o-rulota-parcata-a-sarit-in-aer,-in-zorii-zilei-de-craciun-echipajele-de-pompieri-venite-in-interventie-au-fost-retrase-si-inlocuite-de-genisti.

SUA. Explozie în centrul orașului Nashville (Tennessee). UPDATE: Poliția transmite că “aparent, explozia a fost provocată cu intenție”. O rulotă parcată a sărit în aer, în zorii zilei de Crăciun. Echipajele de pompieri venite în intervenție au fost retrase și înlocuite de geniști.

Update ora 17:50 Serviciul de poliție a informat pe Twitter că “din cercetările noastre, în colaborare cu FBI și Biroul Federal pentru Arme de Foc, reiese că acest act pare a fi unul provocat intenționat. Polițiștii restricționează trecerea prin zona respectivă. Investigațiile continuă”.

 

Martorii spun că la ora locală 6.30 clădirile din jur au fost zguduite de explozie și pe imaginile difuzate pe internet se vede că una dintre ele se prăbușește parțial.

Departamentul de urgențe Metro Nashville a declarat pentru postul de televiziune Nashville WKRN că un vehicul de agrement parcat (o rulotă) a explodat și a avariat mai multe clădiri. Sunt raportate deocamdată trei persoane rănite ușor, dar nu se cunoaște natura incidentului.

Imaginile postate de oficiali pe Twitter arată un incendiu pe stradă, iar pe fundal se aud alarme și oameni care strigă. Câteva mașini au luat foc.

Oamenilor li s-a spus să evacueze zona și la fel au primit ordin și echipajele de pompieri, pentru a face loc geniștilor. Aparent, aceștia caută posibile bombe, deși nu este clară cauza exploziei inițiale.