bucurestiul-a-iesit-din-”scenariul-rosu”-si-a-intrat-in-”scenariul-galben”-rata-de-infectare-in-capitala-a-scazut-sub-3-la-mia-de-locuitori-restaurantele,-cinematografele-si-teatrele-isi-vor-relua-activitatea,-la-30%-din-capacitate.

Bucureștiul a ieșit din ”scenariul roșu” și a intrat în ”scenariul galben”. Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Restaurantele, cinematografele și teatrele își vor relua activitatea, la 30% din capacitate.

Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Capitala are o rată de infectare de 2,96 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în timp ce în Ilfov s-au înregistrat în medie 3,48 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni. În ultimele 24 de ore, în București s-au înregistrat 257 de cazuri, iar ultima oară când s-a aflat în scenariul galben a fost mijlocul lunii octombrie. 

Acest lucru înseamnă că, în cazul care trendul se menține, în București școala se va relua pe 8 februarie într-un scenariu în care mulți elevi vor merge fizic la cursuri. Totodată, restaurantele, cinematografele și teatrele vor putea funcționa la 30% din capacitate. Se vor deschide și sălile de jocuri de noroc.