cod-galben-de-vant-puternic-(55-70-km/h)-incepand-din-aceasta-seara,-la-ora-22-si-pana-maine,-ora-10:00-ninsori-viscolite-si-local-moderate-cantitativ-in-zona-montana-inalta-a-carpatilor-meridionali-si-occidentali.

Cod Galben de vânt puternic (55-70 Km/h) începând din această seară, la ora 22 și până mâine, ora 10:00. Ninsori viscolite și local moderate cantitativ în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali.

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vânt puternic pentru județele Timiș, Caraș-Severin, parțial în Hunedoara, Alba și Arad. În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Notă: Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.