afganistan-cel-putin-60-de-persoane-au-fost-ranite-si-sute-de-vehicule-cu-combustibil-au-explodat,-in-urma-unui-incendiu-masiv-la-un-post-vamal,-aproape-de-granita-cu-iran.

Afganistan. Cel puțin 60 de persoane au fost rănite și sute de vehicule cu combustibil au explodat, în urma unui incendiu masiv la un post vamal, aproape de granița cu Iran.

Autoritățile iraniene au trimis mașini de pompieri și ambulanțe peste graniță, în timp ce zeci de localnici au luptat împotriva flăcărilor în orașul de frontieră Islam Qala. Pagubele sunt estimate la milioane de dolari.

Rapoartele inițiale vorbeau despre explozia unui petrolier, însă autoritățile nu au precizat cauza exactă. Incendiul a deteriorat infrastructura electrică, lăsând o mare parte din capitala Herat fără energie electrică.

Forțele de securitate afgane și localnicii au reușit să mute sute de cisterne de combustibil și gaz din zonă. Purtătorul de cuvânt al guvernatorului a anunțat că incendiul este controlat, dar că au fost arse aproximativ 500 de vehicule.

Surse alternative: Reuters, AP.