Satu Mare. Municipiile Satu Mare și Carei și patru comune din județ intră în scenariul roșu din această noapte, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mie. Se închid la interior restaurantele și barurile.

Prefectura anunță că în Satu Mare și Carei, alături de comunele Craidorolț, Păulești, Pir și Sanislău rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, astfel că în perioada 09.03.2021-22.03.2021, în aceste localități se vor aplica măsurile specifice pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În comunele Foieni, Odoreu și Viile Satu Mare măsurile se vor menține până pe 12 martie.
Principalele măsuri care se aplică în această situație: se închid restaurantele și terasele închise, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, spectacolele și concertele, inclusiv în aer liber.
Potrivit Prefecturii, până în acest moment, de la începutul semestrului doi, 26 de elevi precum și 65 de cadre didactice și personal auxiliar au fost depistați pozitiv, iar 56 de clase au desfășurat activități didactice în sistem online.