omv-petrom-va-incepe-in-aceasta-luna-explorarea-de-gaze-in-zona-exclusiv-economica-a-georgiei-din-marea-neagra,-pe-o-suprafata-de-5200-de-km-patrati-a-semnat-contractul-de-impartire-a-productiei.

OMV Petrom va începe în această lună explorarea de gaze în zona exclusiv economică a Georgiei din Marea Neagră, pe o suprafață de 5.200 de km pătrați. A semnat contractul de împărțire a producției.

OMV Petrom va înființa o companie de operare în Georgia și va demara în 2021 studii geo-științifice și de mediu și va pregăti în 2022 o campanie seismică offshore 3D de amploare, conform anunțului transmis într-un comunicat de presă.

Contractul de împărțire a producției prevede explorarea, dezvoltarea și producția de resurse de hidrocarburi în Perimetrul II offshore. Acesta acoperă o suprafață totală de 5.282 de kilometri pătrați, iar adâncimea apei variază între 400 și 2.000 de metri.

”Prin semnarea Contractului de împărțire a producției pentru Perimetrul II din Georgia, am făcut un pas important în zona de est a Mării Negre, în linie cu strategia noastră de a căuta oportunități în regiunea Mării Negre”, a declarat Christina Verchere, directorul general al companiei.

Compania petrolieră a câștigat vara trecută licitația de exploatare a perimetrului, organizată de Ministerul georgian al Economiei. Grupul mai este inclus în proiectul românesc de exploatare de gaze offshore Neptun Deep, în parteneriat cu ExxonMobil, dar și în Han Asparuh din Bulgaria, care împreună însumează un perimetru de 26 de mii de kilometri pătrați.