grav-accident-feroviar-in-taiwan-cel-putin-36-de-persoane-au-decedat-si-peste-40-au-fost-ranite,-dupa-ce-un-tren-a-deraiat-intr-un-tunel-din-primele-informatii,-trenul-a-lovit-un-vehicul-de-intretinere-care-a-alunecat-pe-sine.

Grav accident feroviar în Taiwan. Cel puțin 36 de persoane au decedat și peste 40 au fost rănite, după ce un tren a deraiat într-un tunel. Din primele informații, trenul a lovit un vehicul de întreținere care a alunecat pe șine.

Este cel mai grav accident feroviar din insulă din ultimii 40 de ani. Din primele informații, trenul a deraiat într-un tunel din cauza unui camion (vehicul de întreținere) parcat necorespunzător, care a alunecat pe șinele de tren. În imagini postate de pompieri apare camioneta distrusă lângă trenul deraiat. O persoană a declarat pentru televiziunea taiwaneză: ”Trenul nostru a intrat într-un camion”. 

Trenul transporta 350 de persoane, printre care mulți turiști, și se deplasa de la Taipei la Taitung, când a deraiat de pe șine, la nord de Hualien, în estul țării. Presa locală  susține că mulți pasageri stăteau în picioare, deoarece capacitatea de locuri a fost depășită de numărul persoanelor.

Peste 40 de persoane au fost transportate la spital, iar restul răniților sunt în curs de a fi transportați. Aproximativ 70 de persoane au rămas blocate, deoarece vagoanele cinci-opt sunt deformate și sunt inaccesibile forțelor de intervenție. Din primele patru vagoane au fost evacuați între 80 și 100 de pasageri.

Coasta de munte estică a Taiwanului este o destinație turistică populară, iar linia ferată din Taipei de pe coasta de est este renumită pentru tunelurile și traseul său.

Sursa: Reuters