toyota-a-prezentat-modelul-gr-86,-o-noua-varianta-a-masinii-gt-86,-desemnata-in-2012-masina-anului-de-catre-top-gear-analistii-estimeaza-ca-va-costa-in-jur-de-35-de-mii-de-euro.

Toyota a prezentat modelul GR 86, o nouă variantă a mașinii GT 86, desemnată în 2012 mașina anului de către Top Gear. Analiștii estimează că va costa în jur de 35 de mii de euro.

Noul model aparține liniei Gazoo Racing (GR), în care se regăsesc și GR Supra sau GR Yaris. GR 86 preia caracteristicile originalului GT 86 și se estimează că va fi cel mai ușor coupé din gamă, în condițiile în care are acoperișul și caroseria din aluminiu. 

Cu un motor nou orizontal de 4 cilindri, cu o capacitate de 2,4 litri, GR 86 va fi mai performant decât predecesorul său. Dimensiunile noului model sunt aproape identice cu cele ale lui GT 86, și anume 4,26 metri lungime, 1,77 metri lățime și o înălțime de 1,30 metri.

Mașina va avea o cutie de viteze standard, manuală sau automată, cu 6 viteze și anvelope Michelin Pilot Sport 4S. 

Nu a fost confirmată, încă, data de lansare în Europa, dar vânzările din Japonia vor începe în toamnă, deci se estimează că vor apărea și pe piața europeană la sfârșitul anului acesta sau la începutul lui 2022, la un preț aproximativ de 35 de mii de euro. 

Sursă alternativă: Top Gear, Toyota

Foto: Toyota