rusia-expulzeaza-10-diplomati-americani,-ca-reactie-la-o-decizie-similara-a-washingtonului-si-la-sanctiunile-impuse-moscovei-pentru-atacul-cibernetic-asupra-solarwinds-si-pentru-ingerintele-in-alegerile-americane.

Rusia expulzează 10 diplomați americani, ca reacție la o decizie similară a Washingtonului și la sancțiunile impuse Moscovei pentru atacul cibernetic asupra SolarWinds și pentru ingerințele în alegerile americane.

În afară de expulzarea diplomaților americani, ministrul rus de Externe rus, Sergei Lavrov, a spus că Moscova va plasa opt oficiali americani pe o listă de sancțiuni și va pune capăt activității din Rusia a fondurilor și a ONG-urilor americane care “interferează în afacerile interne ale țării”.

Lavrov a mai spus că Rusia are în vedere, de asemenea, posibile măsuri “dureroase” care vizează afacerile SUA din Rusia. Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunea că sancțiunile impuse de SUA sunt inacceptabile, dar că este deschisă calea spre dialog.

SUA au impus joi numeroase sancțiuni Rusiei, pentru intervenția în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut, amplul atac cibernetic asupra sistemelor SolarWinds și agresiunea asupra Ucrainei. Rusia neagă toate acuzațiile.

Surse alternative: CNN, Reuters.