marea-britanie-decesele-cauzate-de-consumul-de-alcool-au-crescut-cu-20%-anul-trecut-intre-octombrie-si-decembrie,-numarul-mortilor-survenite-din-aceasta-cauza-a-crescut-la-maximul-ultimelor-doua-decenii.

Marea Britanie. Decesele cauzate de consumul de alcool au crescut cu 20% anul trecut. Între octombrie și decembrie, numărul morților survenite din această cauză a crescut la maximul ultimelor două decenii.

Potrivit Oficiului de Statistică, în 2020, în UK s-au înregistrat 7.423 de decese provocate de consumul excesiv de alcool, cu aproape 20% mai multe decât în anul precedent. Între 1 octombrie și 31 decembrie 2020, 1.963 de persoane au decedat din cauza afecțiunilor provocate de consumul de alcool, cel mai mare număr trimestrial din ultimii 20 de ani. 

Între 2001 și 2019 numărul persoanelor decedate din această cauză a crescut cu 2%, din cauza problemelor asociate cu consumul de alcool pe termen lung, precum afecțiuni ale ficatului (80% din cazuri), probleme mentale (10% din cazuri) și intoxicații accidentale (6%).

Potrivit Sky News, de patru ori mai mulți bărbații care locuiesc în zonele sărace ale Marii Britanii au fost predispuși la decese din cauza alcoolului, față de cei din regiunile bogate ale țării. Numărul bărbaților decedați din aceste cauze este de două ori mai mare decât cel al femeilor, la fel ca anii precedenți. 

Un studiu realizat de Universitatea East Anglia arată că britanicii au consumat mai mult alcool, au mâncat mai puține fructe și legume și au făcut mai puțin sport pe timpul carantinei naționale. De asemenea, studiul a arătat că peste o mie de femei au consumat alcool mai des, în timp ce bărbații au consumat cantități mai mari. Vânzările de alcool din Marea Britanie au crescut cu 67% înainte de impunerea carantinei la nivel național, multe persoane consumând alcool în timpul izolării. 

Acum, pe măsură ce apar semne ale unui anumit control asupra apariției de noi cazuri de Covid, este din ce în ce mai clar că, dacă nu ne pregătim de ieșirea din pandemie, vom suferi de un număr ridicat de daune provocate de consumul de alcool timp de o generație”, au transmis Baroness Ilora Finley, președinte al Comisiei pentru Daunele Provocate de Alcool, și Ian Gilmore, președinte al Alcohol Health Alliance. 

Sursa: Sky News

Sursă foto: Davide Angelini | Dreamstime.com