bucuresti-rata-de-incidenta-a-cazurilor-covid-a-scazut-sub-1-la-mia-de-locuitori-ministrul-educatiei-spune-ca,-cel-mai-devreme,-totii-elevi-vor-putea-reveni-fizic-la-scoala-de-miercuri.

București. Rata de incidență a cazurilor Covid a scăzut sub 1 la mia de locuitori. Ministrul Educației spune că, cel mai devreme, toții elevi vor putea reveni fizic la școală de miercuri.

DSP București anunță că rata de incidență în Capitală a coborât luni la 0,94, de la 1,06 duminică.

Ministrul Educației a declarat pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din Capitală s-ar putea întoarce fizic la școală începând de miercuri.

Sorin Cîmpeanu anunța duminică faptul că va fi modificat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, astfel încât elevii să se poată reîntoarce fizic la clase începând din a doua zi după coborârea ratei de infectare la sub 1 la mie. Ordinul va fi emis astăzi, apoi este nevoie să fie aprobat de DSP, Inspectoratul Școlar și Comitetul pentru Situații de Urgență.

În urmă cu patru zile, incidența scădea sub 1,5, iar prefectul anunța că restaurantele și cafenelele pot funcționa la interior la 50% din capacitate, fiind luată aceeași măsură pentru cinematografe și sălile de spectacol.