presedintele-comisiei-europene-anunta-ca-70%-dintre-adultii-din-ue-au-fost-complet-vaccinati-impotriva-covid-romania-este,-in-continuare,-penultimul-stat-din-ue,-cu-mai-putin-de-o-treime-dintre-adulti-imunizati.

Președintele Comisiei Europene anunță că 70% dintre adulții din UE au fost complet vaccinați împotriva Covid. România este, în continuare, penultimul stat din UE, cu mai puțin de o treime dintre adulți imunizați.

”Astăzi am atins o etapă importantă în campania noastră de vaccinare. 70% dintre adulții din UE sunt complet vaccinați. Vreau să mulțumesc multor oameni care au făcut posibilă această mare realizare”, a spus Ursula von der Leyen, care a încurajat populația să continue să se vaccineze.

Anunțul marchează o etapă importantă în strategia de vaccinare a UE după un început lent, dar maschează și diferențe mari între țările UE, unele țări depășind procentul de 70%, în timp ce altele, cu precădere state din est, sunt cu mult în urmă. 

Malta a vaccinat complet peste 90% din populația sa adultă, arată datele centralizate până luni de către Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), în timp ce Irlanda și Portugalia au imunizat peste 80%. În est, Bulgaria a vaccinat complet doar o cincime din populația sa adultă, iar România aproximativ 32% dintre adulți.

Pe 27 iulie, în urmă cu aproximativ o lună, von der Leyen anunța că 70% din populația adultă a primit cel puțin o doză de ser împotriva coronavirusului.

În prezent, conform datelor ECDC, 32,8% dintre adulții români au făcut prima doză, iar 31,9% au făcut și rapelul. În cel mai recent buletin de vaccinare (de luni, 30 august), comitetul român anunțat următorul bilanț: