sua-mai-mult-de-jumatate-dintre-companiile-americane-intentioneaza-sa-le-impuna-angajatilor-vaccinarea-anti-covid-pana-la-sfarsitul-anului,-potrivit-unui-sondaj.

SUA. Mai mult de jumătate dintre companiile americane intenționează să le impună angajaților vaccinarea anti-Covid până la sfârșitul anului, potrivit unui sondaj.

În contextul răspândirii variantei extrem de contagioase Delta, care pune presiune imensă pe sistemul sanitar american și, în contextul primirii aprobării definitive a vaccinului anti-Covid al Pfizer, mai multe companii din SUA intenționează să-și schimbe politicile legate de vaccinare. 

Google, Walmart și Goldman Sachs se numără printre marii angajatori care iau în calcul introducerea vaccinării obligatorii pentru personal. Potrivit sondajului, aproape un sfert consideră vaccinarea o condiție obligatorie pentru noii angajați.

Sondajul a arătat, de asemenea, că numărul companiilor care urmăresc dacă angajații și-au finalizat schema de vaccinare a crescut și tot mai multe au în vedere implementarea unor stimulente financiare pentru angajații imunizați cu schema completă.

Sondajul a fost realizat pe 961 de companii americane, care au împreună aproximativ 9,7 milioane de angajați. Aproximativ 52% din populația SUA a primit două doze de vaccin anti-Covid, iar 62% a primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Dreamstime/Zachary Smith