Florin Cîțu așteaptă demisiile miniștrilor USR-PLUS, în cazul în care formațiunea va depune moțiune de cenzură: ”Atunci când depui o moțiune împotriva propriului guvern, poate că o demisie de onoare trebuie să fie făcută”.

Premierul crede că miniștrii USR-PLUS ar trebui să demisioneze din funcție dacă nu se vor prezenta la ședința de guvern de astăzi și vor susține o moțiune de cenzură împotriva cabinetului pe care îl conduce. Anterior USR PLUS a anunțat că miniștrii Alianței nu vor participa la ședința de urgență, iar deputatul Ionuț Moșteanu a precizat că toți cei 80 de parlamentari USR PLUS au semnat moțiunea de cenzură.

Prezența la ședința de guvern arată dacă susținem sau nu susținem dezvoltarea României. Ședința de guvern merge astăzi. Eu cred că în România astăzi mai avem onoare, și atunci, în momentul în care toți am ieșit în strada împotriva lui Liviu Dragnea care și-a dat jos propriul guvern, atunci când depui o moțiune împotriva propriului guvern, poate că o demisie de onoare trebuie să fie făcută”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței Biroului Politic al PNL.