colegiul-medicilor-din-bucuresti-cere-“masuri-urgente-pentru-prevenirea-riscului-de-epuizare”-a-personalului-medical,-in-fata-celui-de-al-patrulea-val-de-infectari-cu-coronavirus-intre-acestea,-asigurarea-resursei-umane-suficiente-in-spitale-si-a-intreg-suportului-necesar.

Colegiul Medicilor din București cere “măsuri urgente pentru prevenirea riscului de epuizare” a personalului medical, în fața celui de-al patrulea val de infectări cu coronavirus. Între acestea, asigurarea resursei umane suficiente în spitale și a întreg suportului necesar.

Colegiul Medicilor din București (CMB) a emis un comunicat de presă în care trage “un semnal de alarmă și cere măsuri urgente privind riscul epuizării și chiar ajungerii în burnout a personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, având în vedere că vorbim mai ales de medici din specialități care au fost încă de la începutul pandemiei pe acest front”.

Prin intermediul comunicatului, președintele CMB a transmis că pentru personalul medical este important să se asigure resursă umană suficientă și suportul necesar pentru personalul deja existent. Colegiul a mai prezentat un studiu despre impactul epuizării asupra personalului medical: o analiză realizată pe 30 de mii de cadre medicale a arătat că cel puțin una din cinci persoane prezintă simptome de depresie și anxietate, iar 2 din 5 au probleme cu somnul sau insomnii.

Apelul medicilor vine în contextul în care, joi, Raed Arafat a anunțat suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților cu coronavirus: pe lângă 848 deja existente, vor mai fi create 150, jumătate numai în București.