sua-joe-biden-(78-de-ani)-s-a-vaccinat-cu-a-treia-doza-de-ser-anti-covid-pfizer,-la-opt-luni-dupa-ce-a-primit-a-doua-doza-este-printre-primii-sefi-de-stat-care-au-primit-doza-suplimentara.

SUA. Joe Biden (78 de ani) s-a vaccinat cu a treia doză de ser anti-Covid Pfizer, la opt luni după ce a primit a doua doză. Este printre primii șefi de stat care au primit doza suplimentară.

Biden a primit primele două doze de vaccin Covid-19 pe 21 decembrie, respectiv 11 ianuarie, iar în luna august anunța că el și soția sa, Jill, vor face a treia doză cât mai curând posibil după autorizare. Biden va împlini 79 de ani pe 20 noiembrie, iar soția sa a împlinit 70 de ani pe 3 iunie.

Știm că pentru a înfrânge această pandemie și pentru a salva vieți trebuie să ne vaccinăm. Deci, vă rog să faceți ceea ce trebuie. Vă rog să vă vaccinați. Vă poate salva viața și poate salva viețile celor din jur”, a declarat Biden înainte de administrarea celei de-a treia doze. 

Președintele SUA a adăugat că marea majoritate a americanilor fac ceea ce trebuie, 77% dintre adulți primind cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Despre cei 23% care nu au fost inoculați, Joe Biden a spus că “acea minoritate distinctă cauzează foarte mult rău pentru restul țării”. “Aceasta este o pandemie a nevaccinaților. De aceea merg înainte cu cerințele vaccinării oricând pot”.

Vineri, CDC a recomandat a treia doză doar adulților în vârstă, rezidenți ai unităților de îngrijire pe termen lung și unor persoane cu probleme grave de sănătate. Însă dr. Rochelle Walensky, șefa Centrului a avut o opinie separată față de poziția oficială și a recomandat efectuarea unei a treia doze pentru un grup mai larg de persoane, inclusiv celor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, care prezintă un risc crescut de a se infecta cu Covid-19 din cauza locurilor lor de muncă. 

Potrivit datelor CDC, 213 milioane de americani (64% din totalul populației) au fost inoculați cu cel puțin o doză, iar 183 de milioane (55%) au făcut și rapelul.

Sursă alternativă: CNN