comisia-europeana-cere-volkswagen-sa-despagubeasca-toti-clientii-din-europa-afectati-de-scandalul-dieselgate,-nu-numai-pe-cei-din-germania.

Comisia Europeană cere Volkswagen să despăgubească toți clienții din Europa afectați de scandalul Dieselgate, nu numai pe cei din Germania.

Comisia Europeană și autoritatea UE pentru protecția consumatorilor au cerut constructorului german să își recompenseze toți clienții afectați de scandalul manipulării nivelului de noxe degajate de mașinile sale, faptă pe care VW a recunoscut-o în 2015.

Avem deja mai multe decizii în instanță prin care Volkswagen a fost condamnată, pentru tratamentul incorect pe care l-a avut față de cumpărăori. Iată că producătorul încă nu este dispus să colaboreze cu autoritățile europene pentru protecția consumatorilor, pentru a găsi soluții adecvate. După cum am înștiințat VW anul trecut, nu doar clienții din Germania trebuie să primească o serie de compensații, ci toți”, a declarat Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.

Volkswagen susține că proprietarii de mașini din afara Germaniei nu se mai încadrează pentru despăgubiri, întrucât automobilele lor au fost modificate astfel încât să respecte condițiile legale. Poziția companiei nu s-a schimbat, în ciuda deciziilor instanțelor naționale și europene, de aceea Comisia și autoritățile de concurență fac acum presiune”, transmite Comisia Europeană referitor la opinia Volkswagen.

În vara anului 2018, Volkswagen a fost amendată în Germania cu un miliard de euro, pentru că a instalat pe mașinile sale un soft care să păcălească testele de control al nivelului de emisii. La începutul anului trecut, constructorul s-a înțeles cu autoritățile germane să plătească compensații de 830 de milioane de euro unui grup de circa 260 de mii de clienți.

Sursa: Reuters