maserati-a-amanat-lansarea-noului-suv-grecale,-din-cauza-crizei-mondiale-de-semiconductori-evenimentul-era-programat-pentru-luna-noiembrie-a-acestui-an,-iar-acum-a-fost-mutat-pentru-primavara-anului-viitor.

Maserati a amânat lansarea noului SUV Grecale, din cauza crizei mondiale de semiconductori. Evenimentul era programat pentru luna noiembrie a acestui an, iar acum a fost mutat pentru primăvara anului viitor.

Anunțul companiei italiene, care fabrică mașini de lux, vine pe fondul crizei mondiale de semiconductori care a forțat mai mulți producători auto să suspende sau să încetinească producția. Maserati a precizat că decizia sa de a amâna lansare vine ca urmare a întreruperilor pe lanțul de aprovizionare cu piese.

În special, din cauza penuriei de semiconductori, volumele de producție nu ar satisface în mod adecvat cererea globală așteptată“, a anunțat Maserati într-un comunicat.

Lansarea mondială a viitorul SUV Grecale, care va fi produs la Cassino, în centrul Italiei, a fost inițial programată pentru 16 noiembrie.

Maserati este a parte a gigantului auto Stellantis, format în urma fuziunii dintre grupul italian Fiat Crysler și francezii de la PSA (Peugeot-Citroen). Stellantis a amânat și lansarea noul SUV Alfa Romeo, Tonale, programată pentru acest an, din cauza penuriei de cipuri și a oprit producția la mai multe fabrici, inclusiv în Europa și Canada. Totodată, gigantul auto estimează că va produce cu 1,4 milioane de unități mai puțin decât preconizase, din cauza penuriei.

Sursă: Reuters.