germania-doi-fosti-militari-au-fost-arestati-in-aceasta-dimineata,-sub-acuzatia-ca-incercau-sa-creeze-o-unitata-paramilitara-formata-din-alti-fosti-politisti-si-militari,-cu-scopul-de-a-lupta-in-yemen-si-“a-aduce-pacea-in-regiune”.

Germania. Doi foști militari au fost arestați în această dimineață, sub acuzația că încercau să creeze o unitată paramilitară formată din alți foști polițiști și militari, cu scopul de a lupta în Yemen și “a aduce pacea în regiune”.

Procurorii spun că au dovezi “puternice” împotriva celor doi foști militari, iar unitatea pe care intenționau s-o formeze ar fi derulat activități încadrate în legislația germană ca fiind teroriste. Potrivit DW, cei doi coordonatori voiau să se implice astfel în războiul civil din Yemen, cu scopul de “a aduce pacea în regiune” și de a-i forța pe șiiții Houthi (susținuți de Irak) să demareze negocieri cu guvernul din Yemen.

“Cei doi erau conștienți de faptul că unitatea respectivă urma să omoare oameni și că civili ar fi putut fi uciși sau răniți în timpul eventualelor lupte”, au spus procurorii, adăugând că suspecții aveau și planuri ca grupul să acționeze ca mercenari în alte conflicte.

Nu este clar încă cine ar fi finanțat această grupare și nici cine a inițiat formarea acestei unități, dar există informații că cei doi foști militari au încercat de mai multe ori să ia legătură cu oficiali din Arabia Saudită. 

Informațiile obținute de autorități arată că membrii grupării urmau să primească în final câte 40 de mii de euro pe lună. De asemenea, unitatea urma să fie formată din aproximativ 100 – 150 de membri.