Premierul desemnat Nicolae Ciucă: Am venit să solicit susținerea guvernului minoritar, pentru ca situația este dificilă. USR nu susține un guvern minoritar, vrea refacerea coaliției. Voi merge la partid și vom vedea ce decidem.

Declarațiile prim-ministrul desemnat au avut loc după negocierile cu USR pentru susținerea guvernului său. Nicolae Ciucă Nicolae Ciucă a declarat precizat că va avea discuții cu toate partidele și că va ”căuta să orice soluție posibilă să avem guvern”. A menționat că mandatul conducerii PNL este pentru un guvern minoritar.

Principalele declarații:

”Este un răspuns cât se poate de tranșant: USR nu susține un guvern minoritar, vrea refacerea coaliției. Voi merge la partid și vom vedea ce decidem.

Am încheiat discuțiile cu USR și în funcție de ce vom decide, vom continua discuțiile cu partidele politice. Am venit să solicit susținerea guvernului minoritar, pentru ca situația este dificilă.

Încă o dată, cred că toți lideri politici au maturitatea și puterea să înțeleagă că trecem printr-o situație foarte grea și avem nevoie de un guvern cu puteri depline. Când voi considera că șansele de învestire ale acestui guvern, voi proceda ca atare. Voi căuta să orice soluție posibilă să avem guvern. Voi face tot ceea ce este omenește posibil să avem guvern”.